Česnakų dienos proga (balandžio 19 d) prisiminkime nepamainomą natūralų skonio stipriklį ir kvapiklį, be kurio ir vištiena, ir salotos, ir bulvės būtų kitokios.
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 30–40 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Orkaitėje keptoms bulvėms reikia:
4 vid. dydžio bulvių
2 nedidelių cukinijų
1 galvutės česnako
1 šaukšto aliejaus
2 šaukštų terijakio padažo
Žiupsnelio druskos
200 g šparaginių pupelių
Kelių šakelių petražolių
Bulves nuplaukite ir supjaustykite puselėmis. Cukinijas ir česnaką perpjaukite pusiau. Viską pašlakstykite aliejumi, supilkite terijakio padažą, įberkite druskos, išmaišykite ir dėkite į kepimo indą. Kepkite apie 20 min.
Šparagines pupeles apvirkite, nusunkite ir įpusėjus kepimui suberkite ant kepančių daržovių. Kepkite dar tiek laiko, kol suminkštės bulvės.
Patiekite pabarstę petražolėmis.
Skanaus!