Nieko neišmeskite: varškėčiai su moliūgais – tikras pusryčių atradimas!

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Reikia:

  • 400 g varškės

  • 200 g tirštos moliūgų tyrės (jos receptą rasite ČIA)

  • 1 kiaušinio

  • 3 šaukštų speltų miltų

  • 1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių

  • Aliejaus (kepti)

  1. Varškę sutrinkite trintuvu arba per sietelį.

  2. Moliūgų tyrę sumaišykite su varške ir kiaušiniu.

  3. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir sumaišykite su varškės mase. Viską gerai išmaišykite ir formuokite nedidelius paplotėlius.

  4. Prieš formuodami rankas patepkite aliejumi – taip tešla nelips prie rankų. Varškėčius kepkite keptuvėje iš abiejų pusių nustatę nedidelę kaitrą. Arba trumpai apkepę keptuvėje baikite kepti orkaitėje.

Skanaus!

Daugiau tausių ir įkvepiančių gaminti receptų rasite naujausiame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį įsigyti galite ČIA.