Kepto halumio sūrio salotos su lęšiais ir aitriuoju žolelių padažu (receptas)

Atsibodo įprastos salotos? Alfas atskleidė naujų, dar neragautų ir neatsivalgomų salotų receptą. Šias salotas išbandyti verta ir tiems, kurie nemėgsta lęšių arba dar yra neragavę halumio. Sočios, aitrios, su charakteriu!

VMG nuotr.

Video receptą rasite čia.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI

Baklažanų salotos su lęšiais

2–3 asm.

Gaminimo laikas: 20–25 min.

Kepto halumio sūrio salotoms su lęšiais ir aitriuoju žolelių padažu pagaminti reikia:

  • 200 g virtų lęšių

  • 1 saujos šparaginių pupelių

  • 1 saujos ankštinių žirnelių

  • 100 ml TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 3 riekelių AGOTOS duonos su daigintais rugiais

  • ½ mažo mėlynojo svogūno

  • 1 saujos SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ citrinos sulčių

  • 3 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • 200 g halumio sūrio

  • 2–3 saujų mėgstamų salotų lapų

  • 1 saujos mėgstamų žolelių, bazilikų, kalendrų

  • Žiupsnelio KOTANYI prieskonių mišinio „Spare Ribs“

  • Žiupsnelio KOTANYI prieskonių mišinio „Toscana“

  • Žiupsnelio KOTANYI prieskonių mišinio „Grillmarinade“

  • Žiupsnelio KOTANYI kumino

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Lęšius kepkite įkaitintoje ZYLE keptuvėje, ant vidutinės kaitros su aliejumi,

KOTANYI „Spare ribs“, „Toscana“ prieskoniais, kuminu, druska. Kepkite apie 8–10

min., kol lęšiai apskrus.

2. Šparagines pupeles ir ankštinius žirnelius troškinkite keptuvėje su TICHĖ natūraliu

mineraliniu vandeniu apie 2 min., kol nugaruos didžioji dalis vandens, dėkite druskos,

pipirų.

3. AGOTOS duoną su daigintais rugiais supjaustykite kubeliais.

4. Svogūną, SPILVA marinuotus agurkėlius ir aitriąją papriką supjaustykite smulkiais

kubeliais, česnakus susmulkinkite. Sumaišykite viską su citrinos sultimis, OBELIŲ

linų sėmenų ir rapsų aliejumi, druska.

5. Halumio sūrį apibarstykite su KOTANYI „Grillmarinade“ prieskonių mišiniu,

supjaustykite griežinėliais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių

po 2–3 min.

6. Į indą sudėkite salotų lapus, dėkite skrudintus lęšius, šparagines pupeles su žirniais,

užpilkite padažu, berkite skrudintą duoną, sudėkite keptą halumio sūrį ir

prieskoniniais žoleles.

Skanaus.