Kepti kalafiorai su naminiu padažu (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. rugpjūčio 15 d.

Tokių kalafiorų dar negaminote! Sunku patikėti, bet jie labai primins traškius vištienos kepsnelius.

VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


2–3 asm.

Gaminimo laikas: 15–20 min.

Keptiems kalafiorams su padažu pagaminti reikia:

  • 2 skiltelių česnako

  • 70 g ŽEMAITIJOS A2 pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • 150 g OBELIŲ saulėgrąžų aliejaus

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 300 g žiedinio kopūsto

  • 100 g miltų

  • Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų bazilikų

  • Žiupsnelio KOTANYI prieskonių mišinio mėsainiams

  • Žiupsnelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukrus

  • 200 g graikiško jogurto

  • 1 šaukšto tabasko padažo

  • 1 l OBELIŲ rapsų aliejaus

  • GUBERNIJOS šviesios duonos giros

1. Į virtuvinio smulkintuvo indą sudėkite česnako skilteles, užpilkite ŽEMAITIJOS A2 pienu ir pagardinkite druska.

2. ZYLE rankiniu trintuvu sutrinkite česnaką su pienu ir supilkite OBELIŲ saulėgrąžų aliejų. Trinkite, kol gausite majonezo konsistencijos padažą. Pagardinkite tarkuota citrinos žievele.

3. Žiedinio kopūsto gabalėlius nuplikykite verdančiu vandeniu.

4. Į miltus sudėkite KOTANYI prieskonius ir DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, gerai išmaišykite.

5. Graikišką jogurtą sumaišykite su tabasko padažu.

6. Keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ rapsų aliejų.

7. Žiedinio kopūsto gabalėlius apvoliokite jogurte, tada – miltuose su prieskoniais.

8. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 4–5 min., kol apskrus.

9. Ragaukite su česnakiniu padažu ir patiekite su GUBERNIJOS šviesia duonos gira.

Skanaus.

#Gubernijos