Grilinti baklažanai (Receptas)

Grilintais ir pernakt su žolelėmis marinuotais baklažanais galite papildomai gardinti įvairias salotas su aliejuimi, patiekti prie grilio patkalų ar ant skrudintos duonelės kaip brusketą. Puiki medžiaga skonio improvizacijoms.

VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Umamiškų baklažanų brusketos

Degintų baklažanų humusas



 
2 asm.

Grilintiems baklažanams pagaminti reikia:


 
-2 baklažanų
 
-1 nubraukto šaukšto druskos
 
-100 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus
 
-1 ryšelio petražolių
 
-1 ryšelio kalendrų
 
-4–5 skiltelių česnako
 
-40 ml baltojo vyno acto
 
-Kelių laukinių česnakų žiedų
 
-Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
 

 
1. Baklažanus supjaustykite maždaug 0,7–1 cm storio riekelėmis, sudėkite ant padėklo, pabarstykite druska ir palikite 10–15 min. Nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu.
 
2. Teptuku patepkite kiekvieną riekelę aliejumi ir kepkite ant grotelių arba orkaitėje, kol riekelės suminkštės ir lengvai apskrus (maždaug po 5–6 min. iš kiekvienos pusės.)
 
3. Supjaustykite petražoles ir kalendras, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su likusiu aliejumi, baltuoju vyno actu. Gautu marinatu užpilkite baklažano riekeles, uždenkite ir palikite nakčiai šaldytuve.
 
4. Patiekite pabarstę tarkuota citrinos žievele ir laukiniais česnakų žiedais.
 

Skanaus.