Sumuštinis su tamsia duona, žemuogėmis, burokėliais ir avokadais

Atnaujinta: 2020 m. sausio 26 d.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

(4-6 asm.)

Jums reikės:

  • apie 300 g juodos duonos

  • 2 avokadų

  • ½ citrinos

  • 50 g kepintų kedrinių pinijų

  • 100g šviežiųžemuogių (galima keisti braškėmis)

  • druskos, juodųjų pipirų

  • Karamelizuotiems burokėliams:

  • apie 300 g burokėlių

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 50gsviesto

  • 60 ml balzaminio acto

  • 125 g cukraus

  • ½ šaukštelio druskos

  1. Paruoškite burokėlius – supjaustykite juos kuo ploniau ir apkepkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai apskrus. Tuomet supilkite actą, įberkite cukraus ir žiupsnelį druskos. Maišydami kaitinkite apie 8 min., kol burokėliai pasidengs glajumi.

  2. Tuo metu supjaustykite ir paskrudinkite duoną.

  3. Avokadus nulupkite ir sutrinkite su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.

  4. Skrudintą duoną aptepkite avokadų mišiniu, išdėliokite karamelizuotus burokėlius, apibarstykite kedrų riešutais ir uogomis.

Knygą, kuri pasauliniuose „World Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimuose užėmė antrąją vietą tarp geriausių kulinarinių TV laidų vedėjų knygų, galite įsigyti galite ČIA

#avokadas #avokadoskrebutis #kulinarinėknyga #playcookkiss #pusryčiai #rytosumuštinis #AlfasIvanauskas #sumuštinissuavokadu #rytosuktinis #VMGknyga