JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1 kg druskos
½ stiklinės vandens
1 mandarino
1 vidutinio dydžio upėtakio
Žiupsnelio maltos kalendros
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
2 smulkintų gvazdikėlių
1 šakelės rozmarino
1. Druską sumaišykite su vandeniu. Mandarinus supjaustykite griežinėliais.
2. Upėtakį išvalykite, bet palikite su žvynais. Į vidų sudėkite pjaustytus mandarinus, ant
viršaus suberkite kalendrą, citrinos žievelę, gvazdikėlius, dėkite rozmarino šakelę.
3. Į kepimo skardą suberkite dalį druskos ir suformuokite pagrindą, tuomet sudėkite žuvį ir
uždenkite druska. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 25 min.
4. Iškepus nedelsiant suskaldykite druską, nes auštant ji ims stingti.
5. Patiekite apšlakstę aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi.
Skanaus.