Atnaujinta: sau 27
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
1 vidutinio svogūno
2 skiltelių česnako
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 ml nealkoholinio raudonojo uogų ir (ar) vaisių vyno
1 vidutinio pomidoro
2 gabalėlių juodojo šokolado
1 arbatinio šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
Žiupsnelio maltų kumino sėklų
Žiupsnelio maltų kalendrų
Žiupsnelio džiovintų bazilikų
½ stiklainio itališko stiliaus pomidorų padažo
3 kiaušinių
5–6 konservuotų artišokų
50 g 36 mėn. brandinimo sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto žirnių ankščių (papuošimui)
Keleto baziliko lapelių (papuošimui)
Svogūnus, česnakus susmulkinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi (3 šaukštais), kol svogūnai taps permatomi.
Į keptuvę pilkite nealkoholinio raudonojo uogų ir (ar) vaisių vyno. Troškinkite, kol vynas nugaruos.
Sudėkite pjaustytą pomidorą, juodąjį šokoladą, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, maltus kuminus, maltas kalendrų sėklas, druską, pipirus, džiovintus bazilikus ir pomidorų padažą, viską užvirkite.
Padarę nedideles duobutes įmuškite kiaušinius ir troškinkite ant žemos kaitros apie 7 min. Sudėkite žirnių ankštis, konservuotus artišokus ir dar troškinkite apie 5 min.
Patiekiant sudėkite smulkiai tarkuotą brandintą sūrį ir papuoškite žirnių ankštimis bei bazilikų lapeliais (nebūtinai)
Gardžiu atradimų.