Atrask augalinį: traškūs avinžirniai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Traškūs avinžirniai – tobulas, traškus, maistingas ir augalingas užkandis. Tiekti galima su morkų ar agurkų lazdelėmis.

Sveikas receptas nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Orkaitėje kepti falafeliai


Traškiems avinžirniams pagaminti reikia:

  • 400 g virtų/garuose ruoštų/konservuotų avinžirnių

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus

  • 1/4 a. š. aitriosios paprikos miltelių

  • 1/4 a. š. kumino miltelių

  • 1/2 a. š. džviovintų krapų

  • Žiupsnio druskos

  1. Avinžirnius perplaukite, nusausinkite, sudėkite į kepimo skardą ir apšlakstykite aliejumi, apibarsykite prieskoniais ir išmaišykite.

  2. Kepkite orkaitėje 170°C laipsnių temperatūroje, 40-50 min. nuolat pamaišydami.

Skanaus!


Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas.