Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
12 keksiukų
110 g. kvietinių miltų
110 g. speltos miltų (galima pakeisti taip pat kvietiniais)
60 g. rudojo cukraus
½ šaukštelio druskos
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių cinamono
1 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šaukštelio maltų imbierų
240 ml. augalinio pieno (naudotas migdolų pienas)
2 šaukštelių obuolių acto
70 g. augalinio margarino
1 gerai sunokusio banano
2 sunokusių obuolių
Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti į šalį.
Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir visus prieskonius)
Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės.
Ištirpinti margariną, kol bus skystas.
Į miltų mišinį supilti margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišyti.
Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Įmaišyti juos į tešlą.
Tešlą paskirstyti į dvylikos keksiukų kepimo skardoje. Tešlą galima pilti į įdėtas popierines/silikonines keksiukų formeles arba patepti pačią skardą su šiek tiek kokosų aliejaus/margarino.
Keksiukus kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Iškepus palikti atvėsti ir tuomet išimti iš skardos.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.