1. Geriausi kriaušės draugai skonių kelionėje yra spanguolės, bruknės, obuoliai, apelsinai, citrinos, šilauogės. Tad jeigu ruošiatės kepti pyragą, drąsiai eksperimentuokite su šiais deriniais. Taip pat kriaušė labai tinka morkų pyrage.
2. Kriaušė puikiai paskanina rytinę košę ir ne tik avižų ar ryžių, bet ir grikių. Kriaušę supjaustykite gabaliukais, šiek tiek pakepkite svieste, pabarstykite žiupsniu cinamono ir patiekite su grikiais.
3. Kriaušę mėgsta įvairiausi troškiniai – žuvies ir jūrų gėrybių, vištienos ir pan. Tik reikia nepamiršti, kad kriaušė į troškinį dedama jam jau bebaigiant troškintis. kad per daug neištežtų, Turėkite omenyje, kad vienos kriaušės yra kietesnės, kitos minkštesnės.
4. Kriaušė tinka ruošiant morkų, salierų salotas.
5. Iš kriaušių galima paruošti nuostabų čatnį. Kriaušė yra pakankamai saldi, todėl reikėtų ją derinti su rūgštesniais vaisiais ir uogomis, paminėtomis 1 punkte. Iš prieskonių tinka muskatas, imbieras, kardamonas, čili pipiras, laimo lapeliai, gvazdikėliai.
6. Kriaušė suteikia rafinuotumo ne tik saldžiam pyragui, bet ir... bulvių plokštainiui. Išbandykite ypatingą kugelį pagal Alfo receptą, kurį kriaušės padaro tarsi šilkinį. Receptą rasite čia.
7. Kriaušė nuostabiai dera ir prie klasikinės burokėlių sriubos – kai ją virsite, pačirškinkite kelis kriaušės gabalėlius keptvėje ir įdėkite jau sriubai baigiant virti. Alfo burokėlių sriubos su šonine ir kriaušėmis receptą rasite čia.
8. Lengvas baltojo acto marinatas suteikia kriaušei dar daugiau žvalaus gaivumo. Marinuotos kriaušės labai tinka prie troškintų ar orkaitėje keptų paukštienos bei triušienos patiekalų. Receptas čia.
Sėkmės ir skanaus!