top of page

Šokoladinis pyragas su avietėmis ir ledais


Šokoladinis pyragas su avietėmis ir ledais, vmg receptas

8 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20-25 min.

Orkaitės t-ra 155 °C


Reikia:

Tešlai:

  • 60 g sviesto

  • 140 g juodojo šokolado

  • 3 kiaušinių

  • 180 g cukraus

  • 80 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • ½ tarkuotos apelsino žievelės

  • druskos

Įdarui:

  • 500 g šviežių aviečių (truputį atidėkite papuošti)

  • druskos

  • ½ tarkuotos apelsino žievelės

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 180 g cukraus

  • 80 g miltų

  • 3 kiaušinių

  • 60 g sviesto

  • 140 g juodojo šokolado

Patiekti:

1. Tešlai: sumaišykite birius produktus su cukrumi. Išlydykite sviestą, suberkite smulkintą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Supilkite kiaušinius ir išmaišykite. Į gautą masę suberkite sausus produktus ir apelsino žievelę. Užmaišykite tešlą.

2. Tešlą supilkite į kepimo formą (18 cm skersmens). Ant viršaus išdėliokite avietes.

3. Pyragą kepkite 155 °C orkaitėje apie 20–25 min.

4. Pyragą patiekite su  ledais ir šviežiomis avietėmis. Puoškite mėtomis.

Naujausi įrašai

bottom of page