Šiltų ir sočių salotų su baklažanais, bulvytėmis, feta ir spelta receptas, kurį įvertins kiekvienas paragavęs šio patiekalo. Subalansuota žiemos sezonui, bet skaniai valgoma visus metus!
4 asm.
Gaminimas 50 min.
Salotoms su baklažanais, bulvytėmis ir feta reikia:
300 g mažų bulvyčių
2 baklažano
1 cukinijos
2 paprikų
1 svogūno
Aliejaus (kepti)
2 šaukštelių prieskonių „šarena sol“
1 raudonos paprikos
250 ml virtų speltos grūdų
1/2 citrinos sulčių
150 g fetos sūrio
Prieskoninių žolelių (patiekti)
1. Bulvyčių neskuskite – tiesiog gerai nuplaukite, sudėkite į puodą ir apvirkite. Didesnes galite perpjauti.
2. Likusias daržoves gana stambiai supjaustykite, užberkite prieskonių, druskos ir kepkite keptuvėje, kol suminkštės.
3. Apvirtas bulvytes irgi apkepkite.
4. Suberkite speltas, pakaitinkite ir viską sumaišykite.
5. Sudėliokite lėkštėje daržovių ir kruopų mišinį, pašlakstykite citrinos sultimis, patrupinkite fetos ir uždėkite prieskoninių žolelių.
Skanaus!