top of page

Šefų Velykos: baltojo šokolado ir bazilikų panakota

Jei dar nesugalvojote, kuo vainikuosite Velykų pietus, tuomet skaitykite toliau. Šią garbingą vietą gali užimti panakota! Tai – lengvas itališkas desertas, kurį Kauno restorano „ieti“ įkūrėja ir šefė Inga Turminienė siūlo ruošti Velykoms. Gaivų desertą ji papuošė ir pasaldino žemės imitacija – šokoladinio pyrago trupiniais, ant kurių puikiai dera ryškiaspalvės uogos.

„Norėjau pasiūlyti receptą, kuris būtų labai lengvas, bet atrodytų gražiai ir pavyktų visiems. Nemanau, kad per šventes reikia lindėti virtuvėje, svarbiau yra bendrauti. Ir apskritai, manau, kad receptai turi būti nesudėtingi. Komplikuoti receptai dažnai atbaido nuo gaminimo. Juk ne visų svajonė ar hobis yra ruošti maistą. Tie, kurie gamina retai, džiaugiasi radę receptą, kuris yra greitas, bet įdomus. Tad, manau, ši desertas yra pavasariškas, labai lengvas ir netgi nesugadinamas. Jei panakota nesustings iki galo ar neiškeps pyragas, desertas vistiek bus skanus. Tik tada sakykite, kad kepėte šokoladinį lava cake su baltojo šokolado ir bazilikų kremu.“

I. Turminienė sako, kad margučius dažo retai, nebent randa įdomų būdą. Pavyzdžiui, prieš porą metų spalvą išgavo netikėtu, bet paprastu būdu – dažydama vynu.

Jei galvojate, kad šefai virtuvėje sukiojasi ir per didžiasias šventes, klystate. „Velykas švenčiame pas močiutes, todėl per šventes retai gaminu. Leidžiame laiką su artimaisiais. Labai mėgstu tiek Velykas, tiek Kalėdas, nes esame užsiėmę ir išsibarstę, o per šventes susitinkame“, – apie tai, kaip Velykas sutinka su šeima, pasakojo ji.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Baltojo šokolado ir bazilikų panakota

Jums reikės:

10 g želatinos

400 ml pieno

2 šakelių baziliko

50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

100 g baltojo šokolado

500 ml riebios grietinėlės

Šokoladiniam pyragui:

100 g šokolado

100 g sviesto

2 kiaušinių

50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

25 g miltų

½ šaukštelio kepimo miltelių

  1. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto vandens, išmaišykite ir palikite išbrinkti. Pieną pakaitinkite, bet neužvirkite. Sudėkite baziliką, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir sutrinkite maišytuvu.

  2. Kai želatina ištirps, sudėkite šokoladą ir maišykite, kol visiškai ištirps.

  3. Į masę supilkite grietinėlę ir išmaišę supilkite į indelius. Stingdykite šaldytuve. Sustings maždaug per valandą.

  4. Šokoladiniam pyragui šokoladą ir sviestą ištirpinkite kartu. Kiaušinius suplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ cukrumi.

  5. Į kiaušinių masę maišydami supilkite šokolado masę ir išmaišę supilkite miltus su kepimo milteliais. Masę pilkite į kepimo formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min. arba kol įkišę į pyragą peilį ištrauksite jį švarų.

  6. Ant sustingusios panakotos trupinkite šokoladinį pyragą ir papuoškite uogomis ar kitais produktais: šokoladiniais zuikiais ar kiaušiniais arba cukrinėmis dekoracijomis. 

Naujausi įrašai

bottom of page