top of page

Šefų Velykos: gruzdinti obuoliukai su dangišku kremu

Svarstote, kokiu desertu papuošti Velykų stalą? Saldžią gruzdintų velykinių obuoliukų idėją atskleidžia „Relais & Chateaux Stikliai Hotel“ virtuvės šefas Gerdvilas Žalys. „Velykos man – tai šeimos šventė, per kurią visi susitinkame ir kartu leidžiame laiką. Todėl ir desertas, kurį pasirinkau gaminti, skirtas dalytis su artimaisiais“, – patiekalą pristato Gerdvilas. Jis pats, patikina, šventinio stalo neįsivaizduoja be kiaušinių ir gerai paruoštos vištienos.

Vytautės Ribokaitės nuotr.


Gruzdinti velykiniai obuoliukai su krupniko „Chantilly“ kremu

12 asm.

Jums reikės:

  • 1 kg obuolių „Granny Smith“

  • 2 l vandens

  • 600 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 ml citrinos sulčių

  • 3 kiaušinių

  • 100 g miltų

  • 300 g panko džiūvėsėlių

  • 200 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)

  • 35 ml krupniko

  • 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus

  • Aliejaus (gruzdinti)

  • 30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  1. Nulupkite ir supjaustykite obuolius skiltelėmis.

  2. Užsivirinkite vandenį kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ bei citrinos sultimis, jam užvirus juo užplikykite supjaustytus obuolius. Pavirkite 2 min. ir nukaitę nuo ugnies leiskite jiems lėtai atvesti.

  3. Į tris atskiras lėkštutes įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir džiūvėsėlius.

  4. Apvoliokite atvėsusius obuoliukus pirma miltuose, vėliau – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Laikyti šaldytuve.

  5. Supilkite grietinėlę, krupniką ir vanilinį cukrų į gilų dubenėlį ir išplakite viską iki kreminės masės.

  6. Gruzdinkite obuoliukus iki 160 °C įkaitintame aliejuje, kol jie apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Juos ištraukę iš karto nusausinkite likusius riebalus ir apibarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Patiekite su plakta grietinėle arba ledais.

Kaip Gerdvilas Žalys ruošia šį receptą, galima pamatyti čia. Šefo, kurio videoreceptas sulauks daugiausiai simpatijų bei peržiūrų, laukia prizas – 1000 Eur reklamai VMG kanaluose. Plačiau apie konkursą skaitykite čia

Naujausi įrašai

bottom of page