top of page

Šefų Velykos: apgaulingos išvaizdos skrebutis tiems, kurie nemyli skysto kiaušinio (receptas)


Kasmet nuo Arno Raulinaičio, „SAY CHEESE“ virtuvės šefo ir sūrio eksperto, Velykų stalo žvelgia močiutės kepti grybukai, vafliai ir naminis šakotis. Tai – šventės klasika, sako jis. Pastaraisiais metais šiuos tradicinius saldėsius vis papildo ir kai kas kitokio – sūrių lėkštė. Pavasariškai šventei Arnas parenka tuos, kurie pasižymi įdomesniu skoniu.

Velykų pusryčiams Arnas siūlo patiekalą, primenantį kiaušinį marškinėliuose. Tai – puiki alternatyva jų nemėgstantiems arba jau suvalgiusiems porą margučių. Taip pat patiks visiems sūrių mėgėjams: „Šiltajam metų laikotarpiui renkuosi gaivų, tobulos tekstūros kreminį sūrį buratą, atkeliavusį iš Italijos. Receptas paprastas – avokado skrebutis su buratos sūriu ir mangų tyre. Atrodo tarsi kiaušinis be lukšto, tačiau truputį kitaip.“

Burata a'la kiaušinis (Arnas Raulinaitis, „SAY CHEESE“ virtuvės šefas ir sūrio ekspertas)

2 asm.


Jums reikės:

  • 1 prinokusio mango

  • ½ šaukštelio ciberžolės

  • 1 prinokusio avokado

  • ½ šaukštelio druskos

  • 3 šaukštų citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio citrinpipirių

  • 2 riekių duonos skrudinti

  • 2 vnt. buratos sūrio po 100 g (kambario temperatūros)

  • 1 šaukšto trumų aliejaus


Nusilupkite mangą, susipjaustykite, dėkite į smulkintuvą, suberkite ciberžolę. Smulkinkite iki vientisos masės. Su švirkštu pabandykite įleisti tyrės, jei per tiršta – įpilkite šlakelį vandens, kad trauktųsi lengvai.Dubenėlyje šakute sutrinkite nuluptą avokadą, suberkite druską, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pusę citrinpipirių.Paskrudinkite duoną, kol pagels ir taps traški (tai galite darykite orkaitėje, bet puikiai tiks ir skrudintuvas).Dėkite duonos riekes į serviravimui paruoštas lėkštes, šakute tolygiai paskirstykite avokado masę. Ant duonos, išteptos avokadu, dėkite buratą.Į švirkštą pritraukite apie 5–10 ml paruoštos mangų tyrės ir atsargiai suleiskite į sūrio vidų (leisdami laikykite pirštus ant sūrio šono – pajusite, kiek viduje dar likę vietos).Apšlakstykite patiekalą aliejumi su trumais, apibarstykite citrinipiriais ir papuoškite norima prieskonine žolele.


Naujausi įrašai

bottom of page