top of page

Įmonė „Vinted“ iš arčiau – sužinokite, ką valgo darbuotojai

Kaip atrodo milijonines užsienio investicijas pritraukusios įmonės virtuvė? Būtinai turėjome pažaboti smalsumą ir pamatyti, ką gi verda savo virtuvėje „Vinted“!

Niekada nekiltų net mintis, kad visiems gerai žinoma „Vinted“ slepiasi tarp Žirmūnų senųjų gamyklų. Tačiau vos patekęs į vidų atsiduri jaukioje industrinio stiliaus erdvėje, kurioje įsikūrusi viena inovatyviausių Lietuvos įmonių. Virtuvėje, iš kurios atsiveria Žirmūnų panorama, kalbamės su „Vinted“ biurų vadove Reda ir „Vinted“ Vilniaus biuro administratore Akvile.

IMG__32

Pagrindinė priežastis, kodėl įkurta kavinė įmonėje, – kokybiško ir sveiko maisto vietų trūkumas Žirmūnuose (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Reda, įsirengti kavinę savo biuro patalpose – rizikingas žingsnis, kuris reikalauja ne tik daug išlaidų, bet ir poreikio pateisinimo, kodėl nusprendėte įrengti kavinę biure?

Pagrindinė priežastis, kodėl nusprendėme įkurti kavinę darbovietėje, buvo tai, kad artimiausios skanaus bei sveiko maisto vietos yra miesto centre, o Žirmūnai tuo pasididžiuoti dar negalėjo. Žinant tai, kad nuvykti iki miesto centro bei grįžti atgal užtrunka, neabejojome, kad mūsų sprendimas žmonių bus sutiktas labai teigiamai. Kitas dalykas – prie pietų stalo vyksta geriausios diskusijos ir puikus neformalus teambuildingas. Mūsų virtuvės šefai tiekia sveiką ir kokybišką maistą, be to, galime vieni su kitais bendrauti ir geriau pažinti. Kadangi šiame biure dirba daugiau nei 150 žmonių, pasitaiko atvejų, kai jie vieni kitų gerai nepažįsta, nes jų profesiniai keliai dar nespėjo susikirsti, o dalydamiesi maistu, bendru stalu susibendrauja, atranda bendrų temų, juokauja.

IMG__38

Kavinės patiekalus kuria virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas. Vištienos filė su kruopomis (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Akvile, dizainas įsilieja į bendrą biuro aplinką, bet tuo pačiu išsiskiria šviesumu, medžio apdailomis. Kas parinko dizainą?

Mūsų biuro interjerą kūrė architektai, prieš tai susipažinę su mūsų idėja ir turimais lūkesčiais. Kavinėje esantys apvalūs stalai sukuria bendrumo jausmą, nes kartais esi – gerąja prasme – priverstas atsisėsti prie bendro stalo, jei kitur nėra vietų, bei susipažinti ir pabendrauti su kolegomis iš kitų komandų.

IMG__46

Varškėčiai su braškių šerbetu (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Kokį maistą čia valgote?

Vienas iš pagrindinių mūsų reikalavimų yra maisto įvairovė. Tiek Reda, tiek aš jau pamėgome žodį balansas. Jo ir siekiame, pasilepiname tiek skaniu lietuvišku kugeliu, tiek itališkos, ispaniškos, marokietiškos ar kitų šalių virtuvių patiekalais.

Pietums yra tiekiama sriuba bei karštas patiekalas. Darbuotojai gali rinktis iš dviejų karštų patiekalų: arba vegetarišką, arba mėsišką variantą. Per pusryčius turime 10–15 žmonių grupelę, kurie pusryčiauja nuolatos, tad virtuvė jau žino, ko ir kiek reikia pagaminti. Patiekalai gaminami šviežiai, tad maistas būna kokybiškas bei šiltas.  Mūsų įmonė apmoka daugiau nei pusę sumos, o mes, darbuotojai, mokame minimalią sumą, kuri neviršija pustrečio euro. Taigi, gauname puikų maistą už nedidelę kainą.

IMG_

Įmonės kavinėje nuolatos yra šviežių daržovių ir vaisių (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


O kodėl toks pavadinimas – „Vinted noise“?

Mūsų pastato apačioje yra kavinė, kuri vadinasi „Vilniaus garsas“, kartais mūsų darbuotojai eidavo ten pietauti, todėl pagalvojome, kad būtų smagu savo pietavimo zoną pavadinti gerai atpažįstamu vardu. Kadangi esame šiuolaikiška tarptautinė įmonė, neoninė iškaba ir pavadinimas mums labai tinka. Manome, kad pavadinimas pasiteisino, nes garsas apie mūsų virtuvę sklinda labai toli, pasiekė net jus (juokiasi).

Reda, jūs net keletą kartų paminėjote tą žodį „balansas“, pasukime į sveiko maisto pusę: kaip „Vinted“ darbuotojus skatinate valgyti sveikai?

Mes be galo džiaugiamės ir didžiuojamės kolegomis, nes jie išties iniciatyvūs ir patys siūlo idėjas sveikesnei mitybai biure. Žinoma, pasiilgsta ir šokolado, ir nuttelos, bet šviežios morkytės trečiadieniais, kuriuos vadiname vitaminadieniais, dingsta beveik akimirksniu! Šviežios daržovės, ką tik išspaustos sultys, vaisiai, riešutai, salotų baras per pietus penktadieniais, kuriame kiekvienas gali susikurti savo norimas salotas – būdų maitintis sveikiau tikrai yra daugybė, o idėjų mes turime net ir labai tolimai ateičiai. Žmonės labai mėgsta vaisius ir, kai jie pasibaigia, visi klausinėja „kada bus dar“. Būna dienų, kai iš vaisių statome didžiules piramides (juokiasi).

IMG__20

Iš kavinės atsiveria panorama į Žirmūnus, Vinted darbuotojai juokauja, kad tai yra geriausias vaizdas Vilniuje (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


Akvile, kokių dar dienų turite be „vitaminadienio“?

Pyrago diena yra viena stipriausių kolektyvą jungiančių tradicijų. Penktadieniais, trečią valandą popiet, beveik minučių tikslumu visi susirenka ragauti mūsų virtuvės iškepto pyrago. Be to, čia švenčiame kiekvieno mėnesio gimtadienius, Kalėdas, Velykas, svarbiausius įmonės pasiekimus. Žodžiu, turime erdvę, kurioje galime švęsti ir skaniai vaišintis, todėl belieka vienintelis darbas – sugalvoti kaip. Rodos, jau minėjome, kad idėjų turime pakankamai.

Galbūt buvo kažkokių produktų, kurie nepasiteisino?

Su savo virtuvės personalu bendraujame kasdien, todėl visada perduodame kolegų pastabas ar pagyrimus dėl maisto. Jeigu koks nors patiekalas nepasiteisina, tai įvyksta tik kartą.


Naujausi įrašai

bottom of page