Ypatingos salotos iš Milano
- 2020-02-26
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
apie 200 g šparagų
kelių šaukštų parmezano sūrio
apie 250 g jautienos išpjovos
1–2 kivių
1 apelsino
½ citrinos
kelių šakelių baziliko
1 šaukšto cukraus sirupo arba medaus
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
125 g gervuogių
1 avokado
1 cukinijos
100 g sultenių
1. Į pasirinktą indą sudėkite sultenes ir daržovių skustuku plonai pjaustytą cukiniją, avokadą ir gervuoges.
2. Šparagus perpjaukite pusiau ir kepkite kelias minutes keptuvėje su aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
3. Salotas apibarstykite sūrio drožlėmis.
4. Jautienos išpjovą sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepkite apie 2 min. iš abiejų pusių, baikite kepti orkaitėje (apie 10 min. iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje).
5. Paruoškite padažą. Smulkiai sukapokite arba sutrinkite šakute kivių minkštimą, į jį įspauskite apelsinų sultis, supilkite cukraus sirupą, įberkite druskos, juodųjų pipirų, kapotus bazilikus, šlakelį alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Apšlakstykite paruoštas salotas.
6. Ant salotų išdėliokite keptus šparagus ir pjaustytą jautieną.