top of page

„X Faktoriaus“ nugalėtoja Iglė: „Nemėgstu šokolado!“

  • 2017-01-27
  • 2 min. skaitymo

Vos prieš savaitę gimusi žvaigždė, muzikinio TV šou „X Faktorius“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė vis dar mokosi mokykloje ir paklausta apie ateities planus nedrąsiai atsako: „Visada galvojau apie turizmą, tačiau dabar manau, kad reikėtų sieti gyvenimą su muzika.“ Muzika tai muzika, tačiau kaip yra su virtuve ir kulinarija? Jauna mergina sako, kad virtuvėje, kaip ir ant scenos, mėgsta naujoves, tačiau vis tik pirmenybę teikia patikrintiems dalykams. Turbūt todėl dažniausiai restoranuose užsisako vištienos patiekalus.

Pradėkime pokalbį nuo to, kaip atrodo tavo rytas. Ar turi įprotį valgyti pusryčius?

Taip, pusryčius visada valgau ir niekada nepraleidžiu. Juos praleidusi visą dieną jaučiuosi prastai. Pusryčiams renkuosi kažką paprasto – ar tai košę, ar granolą, neskiriu ypatingo dėmesio ir valgau tai, ko tuo metu noriu.

Taigi, jokių dietų nesilaikai?

Neturiu kažkokio mitybos režimo, nesilaikau dietų, turiu pakankamai gerus genus. Žinoma, vengiu greitojo, nesveiko ir kaloringo maisto. Aišku, kartais mėgstu tuo pasilepinti, tokio maisto kartais pilvas pats prašo.

Ar pati mėgsti gaminti?

Mėgstu, bet ne visada gaminti norisi, kartais tingisi. Būna, kad tai, ką mama pagamina, man nepatinka ar tuo metu nesinori, tad pasidarau kažką kito.

Ką gi dažniausiai gamini? Ar turi asmeninį visada pavykstančio patiekalo receptą?

Dievinu meksikietišką virtuvę, jos patiekalus gaminu dažniausiai. Tai būna kokios aštrių prieskonių, jautienos ir kitų ingredientų variacijos. Kai noriu pagaminti ką nors greičiau, man visada idealiai ir labai skaniai pavyksta pagaminti makaronus su faršu, turiu ypatingą receptą.

Jei nori pasilepinti, renkiesi sūrius ar saldžius užkandžius?

Sūrius. Saldžiai nemėgstu, užtenka poros kąsnių ir jaučiu, kaip man per saldu. Šokolado išvis nemėgstu. Geriau jau sūriai ir sočiai pavalgysiu, taip užpildysiu skrandį.

Kokių produktų be šokolado dar nemėgsti?

Nemėgstu kiaušinių – nei keptų, nei virtų. Šiaip turiu gerą apetitą ir daugiau valgau beveik viską.

Minėjai, kad gamini meksikietiškos virtuvės patiekalus. Kokios šalies patiekalus dar mėgsti?

Be meksikietiškos dar mėgstu kinų virtuvę, dažnai valgau kinų restoranuose.

Ką dažniausiai užsisakai restoranuose ir ko niekuomet neužsisakytum?

Dažniausiai tai būna vištienos patiekalai. Iš šios mėsos galima labai daug ką pagaminti, įdomu paragauti vis kažko naujo ir vėliau pabandyti tai atkartoti namie. Mėgstu ir picas, nors, žinoma, stengiuosi jų vengti, bet ne visada išeina. O niekada neužsisakyčiau turbūt jūros gėrybių. Negaliu sakyti, kad jų nemėgstu, bet prie jų reikia priprasti ir į tokį maistą dar kol kas žiūriu gan atsargiai.

Kai keliauji, ar išbandai neragautus, egzotinius patiekalus?

Žinoma, dažnai keliaudama užsisakau tai, ko dar nebandžiau, bet visada renkuosi labai atsargiai, bijau nusivilti. Kelionę tikrai gali sugadinti prastas maistas. Tačiau iš tikrųjų nebijau aš tos egzotikos ir pabandyčiau net ir kokį vabalą suvalgyti.

Mokykla, muzika, televizija, draugai ir visa kita. Kaip randi viskam laiko ir nepritrūksti energijos?

Nors žinau, kad kava nėra sveika ir kad reikėtų jos kiekį mažinti, aš be jos tiesiog negaliu. Esu pripratusi prie tradicinės juodos kavos be cukraus. Būtent tokia stipri kava mane nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro išlaiko ant kojų.

 
 
bottom of page