top of page

Keptas kukurūzinis viščiukas su citrusinių vaisių ir alyvuogių sviestu (receptas)


Keptas kukurūzinis viščiukas su citrusinių vaisių ir alyvuogių sviestu (receptas)

3 asmenims


Keptam kukurūziniam viščiukui su citrusinių vaisių ir alyvuogių sviestu pagaminti reikia:

  • 50 g žaliųjų alyvuogių

  • 2 skiltelių česnako

  • 5 šakelių čiobrelio

  • 2 šakelių rozmarino

  • 100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • ½ citrinos žievelės

  • ½ apelsino žievelės

  • ½ žaliosios citrinos žievelės

  • 1 kukurūzinio viščiuko

  • 2 šaukštų BORGES alyvuogių

  • aliejaus „Extra Virgin“

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  1. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, česnakus ir prieskonines žoleles susmulkinkite, viską sudėkite į indą su kambario temperatūros ŽEMAITIJOS PIENO sviestu, įtarkuokite citrinos, apelsino ir žaliosios citrinos žievelių, berkite KOTANYI druskos, KOTANYI juodųjų pipirų ir išmaišykite.

  2. Po viščiuko odele prikimškite sviesto mišinio, išorę suvilgykite BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“, užberkite druskos ir pipirų.

  3. Į kepimo skardą įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio vandens ir kepkite orkaitėje 160°C temp. apie 1 val.

  4. Jeigu likus 10 min. viščiukas dar nėra apskrudęs pakankamai – padidinkite temperatūrą iki 185°C.

  5. Patiekite su alyvuogėmis ir mėgstamu garnyru.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page