Praėjusią savaitę sužinojus, kad bulvių košės likučiai tikrai nėra virtuvės prakeiksmas, šiandien VMG kulinarė Živilė ir toliau mus stebina maisto likučių panaudojimo būdais. Šį kartą virtus makaronus panaudosime dieviškam apkepui su rikota ir pomidorais!
Jums reikės
apie 400 g virtų makaronų (gražiausiai atrodo spagečiai)
ryšulėlio šviežio baziliko
100 g tarkuoto kietojo sūrio
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
250 g rikotos
3 kiaušinių
žiupsnelio džiovintų žolelių
druskos, pipirų
šlakelio aliejaus
Receptas
Kepimo formą patepkite aliejumi.
Sumaišykite visus likusius ingredientus ir sudėkite į kepimo formą.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, arba kol gražiai apskrus.
Valerijos Stonytės nuotr.
Komentarai