Valerijos Stonytės nuotr.
Jums reikės:
500 g įvairių rūšių burokėlių
1 bandelės arba kelių riekelių šviesios duonos
1 pankolio
½ mango
50 g migdolų
400 g virtų lęšių
kelių šaukštų apelsinų džemo
alyvuogių aliejaus
šviežių bazilikų
druskos, juodųjų pipirų
Receptas
Burokėlius supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Tuo metu nedideliais kubeliais supjaustykite duoną ir paskrudinkite keptuvėje.
Plonomis riekelėmis supjaustykite pankolį ir nuluptą mangą. Sumaišykite su lęšiais ir duonos skrebučiais.
Paruoškite padažą: apelsinų džemą išmaišykite su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.
Į salotas sudėkite keptus burokėlius, apibarstykite bazilikais ir apšlakstykite paruoštu padažu bei apibarstykite migdolais.
Valerijos Stonytės nuotr.