
Reikia:
200 g grikių
500 g menkės ar kitos baltos žuvies filė
100 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g pesto padažo
kelių šaukštų kepintų sėklų ir riešutų (saulėgrąžų, kedro riešutų)
ryšulėlio mėgstamų žalumynų (bazilikų, petražolių, kalendrų)
šlakelio aliejaus
druskos, pipirų
kelių citrinos griežinėlių
Grikius išvirkite vandenyje arba vištienos ar daržovių sultinyje.Menkę pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 12 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.Virtus grikius išmaišykite su tarkuotu sūriu ir kapotais žalumynais.Išdėliokite plėšytą keptą žuvį, apibarstykite kepintais riešutais ir apšlakstykite citrinos sultimis.