
Ar šią savaitę gaminote kokį nors skanėstą su bananais? Jei ne, kviečiame tą padaryti. Įkvėpti socialinės akcijos „Išgelbėk vienišą bananą“, jau pristatėme jums 7 nepaprastai gardžius VMG komandos receptus, o serijos baigiamasis akordas kaip tik labai tiks saldžiam savaitgaliui – VMG prekės ženklo ir komunikacijos vadovė Rima Aukštuolytė kviečia išbandyti bananų pyragą su varške.
Ji patikina, kad šis pyragas yra iš tų, kurie leidžia improvizacijas – jei griežtai nesilaikysite recepte nurodytų kiekių, kepinio tikrai nesugadinsite. Be to, jis greitai paruošiamas – būtent tokius patiekalus ir mėgsta Rima. „Maistą gaminti man labai patinka – tai visada buvo tam tikra meditacijos forma, kuri leidžia trumpam „išjungti“ galvą. Tačiau retai kada turiu kantrybės ilgai kažką maišyti, preciziškai skaičiuoti. Receptų irgi ne visada laikausi, mėgstu improvizuoti, o tai – ypač pavojinga, kai kalbame apie kepinius, nes juose tikslumas yra labai svarbus. Šiuo atveju tereikia viską greitai sumaišyti, tada sujungti ir vuolia – pyragas kepa, o jūs galite eiti daryti kitų darbų ar skaityti knygą,“ – šypsosi Rima.
Rimos bananų pyragas su varške
Tešlai:
300 g miltų
200 g sviesto
Šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnis druskos
Įdarui:
4 bananų
200 g varškės
100 g cukraus
Vanilinio cukraus
2 kiaušinių
Kokoso drožlių papuošimui
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.Šaltą sviestą rankomis sumaišome su miltais, dedame grietinę, kepimo miltelius, druską. Triname tarp pirštų, kol sviestas ir miltai susijungia į vientisą masę. Aš formuoju tokį rutulį ir dedu jį į šaldytuvą pailsėti.Kol tešla ilsisi, pasidarome įdarą. Bananus dedame į trintuvą, sutriname į skystą masę. Tada dedame varškę, kiaušinius, cukrų. Viską sutriname. Galite varškę su cukrumi ir bananus trinti atskirai ir sumaišyti tik pabaigoje.Galiausiai į apvalią skardą dedame tešlą ir pirštais tolygiai ja padengiame visą skardą. Suformuojame kraštelius. Pagrindą subadome šakute.Ant pagrindo pilame bananų ir varškės įdarą.Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 minutes, kol pyragas įgauna gražią auksinę spalvą. Įpusėjus kepimui patikrinkite, kaip sekasi kepti - aš paprastai pridengiu pyragą foliją, kad nedegtų viršus.Iškepusį pyragą atvėsiname ir leidžiame pailsėti šaldytuve arba balkone (kol lauke dar šalta). Papuošti galite užbarstydami kokoso drožlių.