top of page

VMG gelbėja bananus: šie keksiukai – lyg iš geriausios Prancūzijos Alpių kepyklos (receptas)


Tęsiame gardžiausių VMG komandos receptų su bananais seriją, kuri tapo socialinės akcijos „Išgelbėk viešiną bananą“ dalimi. Pirmoji idėja buvo šios akcijos sumanytojos bei „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič šaltos bananinės kavos receptas. Šiandien pristatome VMG pardavimų ir plėtros vadovės Skirmantės Narmontaitės gardėsį.

Ji sako, kad paprastai bananus renkasi tada, kai nori greito užkandžio arba tuo atveju, jei nėra ūpo suktis virtuvėje. Tačiau studijon Skirmantė atsinešė keksiukus, kurių receptas atkeliavo iš vienos geriausių kepyklų Prancūzijos Alpių regione: „Ten atlikau praktiką beveik pusę metų, tad grįžau su daugybe boulangerie ir patisserie receptų, tarp kurių ir šie keksiukai. Man jie labai patinka, nes nėra sausi ir drėgnumą išlaiko kelias dienas, ypač, jei iškepu didesnius.“

Bananų-graikinių riešutų keksiukai (24 vnt. didesnių)

Jums reikės:

  • 110 g vynuogių kauliukų aliejaus

  • 250 g baltojo cukraus*

  • 70 g rudojo cukraus*

  • 820 g luptų bananų

  • 180 g kreminio sūrio

  • 110 g kiaušinių

  • 29 g kepimo miltelių

  • 545 g miltų

  • 3,6 g druskos

  • 240 g graikinių riešutų

*cukraus kiekį galima didinti arba mažinti pagal skonį

Gaminimo eiga:

Cukrų ir bananus sumaišome virtuviniame kombaine (jei neturite, tai bananą sutrinkite šakute ir sumašykite su cukrumi), tuomet į masę po vieną pilame visus skystus ingredientus, beriame riešutus.Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską (visus sausus ingredientus).Į skystus ingredientus pilame sausus ir gerai išmaišome.Masę dedame į keksiukų formeles ir kepame 200 °C temperatūroje 20-25 min, priklausomai nuo keksiukų dydžio.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page