Jeigu jau išbandėte mūsų siūlytas pomidorų uogienes (aitraus skonio, tamsiųjų „Kumato“ pomidorų ir geltonųjų pomidorų bei apelsinų), o pomidorų dar liko – padžiovinkite juos ir panaudokite itališkomis tradicijomis kvepiančiam pesto padažui paruošti. Džiovintus pomidorus mes dažniausiai linkę naudoti užtepėlėms ruošti ar salotoms, sriuboms, troškiniams pagardinti. Be šios saulės spinduliuose išsimaudžiusios daržovės nėra įsivaizduojama ir italų virtuvė.
Valerijos Stonytės nuotr.
Džiovintų pomidorų pestas
80 g anakardžio riešutų
100 g džiovintų pomidorų
50 g aliejaus nuo džiovintų pomidorų
50 g alyvuogių aliejaus
80 g kietojo sūrio
20 g kalendros lapelių
1 skiltelės česnako
Paskrudinkite anakardžius sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.
Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.
Comentarios