Keliaudami po Baltijos šalis rasite ne vieną restoraną, teigiantį, kad jo patiekalai daugiausia gaminami iš vietinių produktų. Visgi vienas restoranas Taline nuėjo gerokai toliau – tai užkoduota net jo pavadinime. „Mekk“, arba „Modern Estonian Cuisine“ („Moderni Estijos virtuvė“) savo prigimtimi yra viešbučio restoranas tik su didelėmis ambicijomis: restorano virtuvėje ne tik kepama duona, kurią svečiai perka kaip estišką suvenyrą, bet ir rauginami agurkai, rūkoma žuvis. Vietiniai produktai čia tarsi įgauna antrą kvėpavimą. Meniu yra pažymėta, iš kur ant jūsų stalo atkeliauja vietinė mėsa, sūris ar daržovės.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
„Modernios estiškos virtuvės šaknys glūdi tradicijose, kultūroje ir paprasčiausioje mūsų močiučių išmintyje. Mes privalome vertinti savo kultūrą, papildydami ją savo įgūdžiais ir šių laikų techninėmis galimybėmis. Tokiu būdu rezultatas visada bus išskirtinis, nepakartojamas ir tikras“, – sako Rene Uusmees, restorano šefas.
Šalia restorano veikia ir atskiras baras, pasirengęs parodyti visą savo fantaziją gamindamas svečiams kokteilius. Prie gėrimų meniu yra priderintas ir specialus patiekalų meniu.
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Kainos:
Užkandžiai: 9–10 Eur
Lengvi karštieji patiekalai: 12–14 Eur
Pagrindiniai patiekalai: 18–25 Eur
Desertai: 5–14 Eur
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.