Vištienos sparneliai česnakiniame marinate
- 2020-02-11
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 55 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Zzz nuo 1 val.
Reikia:
1,2 kg vištienos sparnelių
Marinatui:
2 nedidelių aitriųjų paprikų
6–8 skiltelių česnako
50 ml baltojo vyno acto
1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
50 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukšto medaus
5–6 šakelių šviežio čiobrelio
1 šaukšto druskos
1. Paprikas ir česnaką susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Visus marinato ingredientus sumaišykite, į jį sudėkite vištienos sparnelius ir palikite 2–3 val., o geriausiai – nakčiai.
2. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje, kartkartėmis patepdami susidariusiu padažu.