top of page

Vištienos sparneliai česnakiniame marinate


vištienos sparneliai, Verdu ir kepu
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

55 min. (Zzz nuo 1 val.)

4 asm.


Reikia:

  • 1,2 kg vištienos sparnelių

  • Marinatui:

  • 2 nedidelių aitriųjų paprikų

  • 6–8 skiltelių česnako

  • 50 ml baltojo vyno acto

  • 1 šaukšto maltos saldžiosios paprikos

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto medaus

  • 5–6 šakelių šviežio čiobrelio

  • 1 šaukšto druskos

  1. Paprikas ir česnaką susmulkinkite trintuvu iki tyrės.

  2. Visus marinato ingredientus sumaišykite, į jį sudėkite vištienos sparnelius ir palikite 2–3 val., o geriausiai – nakčiai.

  3. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje, kartkartėmis patepdami susidariusiu padažu.




Naujausi įrašai

bottom of page