
5–6 asm.
Gaminimas 30 min.
Virimas 30 min.
Reikia:
Sultinio želei:
8 g želatinos
300 g koncentruoto vištienos sultinio
1 šaukštelio persilado
1 šaukšto citrinos sulčių
300 g žiedinio kopūsto
200 g marinuotų paprikų
300 g keptos vištienos
100 g šviežio agurko
Druskos, pipirų (pagal skonį)
Padažui:
200 g majonezo
100 ml pomidorų padažo
1 smulkintos skiltelės česnako
1 šaukštelio aitriųjų paprikų
1 citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus (arba pagal skonį)
1. Želatiną užpilkite sultiniu, pabrinkinkite 15–20 min., po to pašildykite, kol ji ištirps. Paskaninkite sultinį persiladu ir citrinos sultimis – tirpalas turi būti skanus. Supilstykite į formelę ir sustingdykite. Kai sustings – supjaustykite labai mažais kubeliais.
2. Žiedinį kopūstą išvirkite, bet taip, kad liktų traškus.
3. Paprikas ir agurką supjaustykite kubeliais, vištieną irgi pasmulkinkite.
4. Padažui visus ingredientus sumaišykite.
5. Sumaišykite visus mišrainės ingredientus su padažu.