4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 185 °C
Reikia:
kelių čiobrelių šakelių
1 šaukštelio maltos paprikos
kelių skiltelių česnako
kelių šaukštų baltojo vyno acto
3–5 šaukštų terijakio padažo
kelių šaukštų aliejaus
žiupsnelio maltos rūkytos paprikos
2 šaukštų cukraus padažo
šlakelio brendžio
1 vištos
500 g besėklių vynuogių
druskos, juodųjų pipirų
1. Susmulkinkite čiobrelius ir sumaišykite su paprika ir česnaku.
2. Įpilkite actą, terijakio padažo ir aliejaus, paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais. Paruoštu marinatu įtrinkite vištą.
3. Vištą dėkite į kepimo formą ir kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
4. Tuo metu keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepkite kelias smulkintas česnako skilteles ir žiupsnelį rūkytos paprikos.
5. Supilkite terijakio padažą, kelis šaukštus baltojo vyno acto, cukraus sirupą ir brendį. Įberkite druskos ir pipirų.
6. Sudėkite vynuoges ir kelias minutes pakaitinkite.
7. Paruoštas vynuoges su padažu supilkite į kepimo formą su baigiančia kepti višta ir kepkite dar apie 15 min.
Comments