top of page

Vištiena marokietišku stiliumi

Norite valgyti ir keliauti? Šis patiekalas kaip tik toks. Receptas, pagal kurį vištienos blauzdeles paruošite marokietiškai.

Vištiena marokietišku stiliumi, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Marokietiškai paruošti vištieną reikia:

  • 800 g vištienos blauzdelių

  • 1 sūdytos citrinos* arba dviejų šviežių

  • 5–6 mažų svogūnėlių

  • 3 šaukštų granatų sirupo

  • 1 šaukštelio kumino

  • 2 cinamono lazdelių

  • 1 šaukštelio kalendrų

  • Žiupsnelio druskos

  • Saujos žaliųjų alyvuogių

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • 1 granato sėklų (patiekti)

1. Kuminą ir kalendras paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sugrūskite grūstuvėje (taip pat galite naudoti ir maltus prieskonius). Sumaišykite prieskonius su druska, granatų sirupu ir aliejumi. Šiuo mišiniu įtrinkite vištieną. Sudėkite ją į kepimo indą, tarp blauzdelių įdėkite sūdytos citrinos gabaliukų. Jei tokios neturite – naudokite šviežias, bet nulupkite žievelę, nes gali būti kartoka. Taip pat įdėkite cinamono lazdeles.

2. Perpjaukite svogūnėlius pusiau, sudėkite juos tarp vištienos. Ant viršaus uždėkite lydyto sviesto, įpilkite aliejaus, apie 150 ml vandens ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 min. Pabaigoje pabarstykite granatų sėklomis ir alyvuogėmis.


Skanaus!

コメント


Naujausi įrašai

bottom of page