top of page

Verslo pietūs: „Chef2 Food House“, „Da Antonio“, „Dine“

Mes ir toliau tęsiame savo europietiškos virtuvės odisėją. Užvėrę paskutinio restorano duris supratome, kad šis vasario pirmadienis išsiskyrė savo įvairove. Buvo ir elnienos, ir jūros ešerio, ir aštuonkojo. O kur dar nuodėmingieji desertai! Galbūt tokia ir turi būti savaitės pradžia.

Restoranas „Chef2 Food House“, Jakšto g. 7, Vilnius

Europietiškos virtuvės restorane nėra atskiro verslo pietų meniu, bet kasdien yra keičiamas dienos pietų meniu. Renkamasi iš užkandžio, sriubos ir karšto patiekalo. Valgant užkandį ir sriubą kaina – 6 Eur. Sriubos ir karšto patiekalo kaina – 6,40 Eur. Visų trijų patiekalų kaina – 8,40 Eur. Tik karštas patiekalas – 5,50 Eur. Kiekvieną valgantį restorane virtuvės šefai vaišina mažu desertu. Pietaudami taurę vandens gausite nemokamai. Virtuvės šefai – Artūras Braslauskas ir Darius Dabrovolskas.

• Daržovių sriuba su makaronais ir ryžiais.

_MG_0132

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Elnienos užkandis su baklažanais ir paprikomis.

_MG_0155

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• 24 valandas žemoje temperatūroje virta kiaulienos karka, patiekta su troškintais kopūstais, perlinėmis kruopomis ir baravykais, burokėlių kremu, padažu iš mėsos sultinio, medaus, sojų, čili pipirų ir garstyčių.

_MG_0213

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


Restoranas „Da Antonio“, Vilniaus g. 23, Vilnius

Itališkame restorane mums buvo pristatyti klientų pamėgti patiekalai, kuriuos čia išbandyti yra privalu. Atskiro verslo pietų meniu nėra, bet žemiau minimi trys patiekalai galėtų būti patiekiami minėtąja proga. Restorane kasdien yra kepama trijų rūšių duona: šviesi itališka, duonos lazdelės ir duona su burokėlių sultimis ir įvairiomis sėklomis. Virtuvės šefas – Dmitrij Babenko.

• Užkandis su itališku sūriu „Burrata“, įvairių spalvų burokėliais, baltųjų trumų putėsiais, saulėgrąžomis, saulėgrąžų daigais, burokėlių traškučiais. Kaina – 15 Eur.

_MG_0064

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Čilietiškas jūros ešerys su „Beluga“ lęšiais, „Datterini“ pomidoriukais, „Pinot Grigio“ vyno padažu, žaliaisiais šparagais ir liofilizuotais šparagais. Kaina – 31 Eur.

_MG_0106

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• „Da Antonio“ tiramisas. Kaina – 6,50 Eur.

_MG_0004

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


Restoranas „Dine“, Gedimino pr. 35, Vilnius

Modernus europietiškos virtuvės restoranas „Dine“ taip pat pademonstravo, ką rekomenduotų savo klientams, užsukusiems verslo pietų. Tai – populiarioji aštuonkojo koja bei Vyno ir deserto derinių čempionato antrosios vietos nugalėtojas. Pietaudami taurę vandens galite gauti nemokamai. Virtuvės šefas – Martynas Žymantas.

• Silkė matjes su bulvėmis, sepijų majonezu, paprikų majonezu, marinuotais agurkėliais ir marinuotais burokėliais. Kaina – 7,50 Eur.

_MG_0120

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Aštuonkojo koja su šiek tiek troškintais ir apkeptais pomidorais, bulvėmis, su restorane pagamintomis antienos dešrelėmis ir alyvuogių, saliero ir saulėje džiovintų pomidorų padažu. Kaina – 16 Eur.

_MG_0167

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


• Peletrūno zefyras, įdarytas svarainių šerbetu, patiektas su peletrūno tyre. Tai yra vyno ir deserto derinys, todėl desertas yra tiekiamas su „Moscato d‘Asti“ vynu. Kaina – 8 Eur.

_MG_0146

Linos Jakubauskaitės nuotrauka


Naujausi įrašai

bottom of page