1 pascha
Gaminimas 30 min.
Zzz 12 val.
Reikia:
1 kg varškės (9 proc.) 1 kiaušinio trynio (kartais dedu ir smulkintą virtą trynį) 150 g sviesto 200 ml plakamosios grietinėlės 150 g miltelinio cukraus 1 citrinos 300 g džiovintų vaisių ir riešutų (slyvų, spanguolių, riešutų mišinio)
Vaisių, uogų, valgomųjų gėlių (papuošti)
Varškę gerai pertrinkite per sietelį.
Minkštą sviestą suplakite su kiaušinio tryniu ir milteliniu cukrumi. Nutarkuokite citrinos žievelę, vaisius ir riešutus susmulkinkite.
Į varškės masę sukdami sudėkite išplaktą sviestą, palengva suberkite citrinos žievelę ir vaisius. Iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę.
Gautą masę sukrėskite į skylėtą indą (pvz., nedidelį koštuvą), išklotą švaria drobele ar marle.
Užlenkite medžiagos kraštus ir paslėkite. Dėkite į šaldytuvą nakčiai, o ryte išimkite iš formos, nuimkite drobelę ir papuoškite.
Skanaus!
Comments