top of page

Velykinė pascha


Velykinė pascha, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


1 pascha

Gaminimas 30 min.

Zzz 12 val.


Reikia:

  • 1 kg varškės (9 proc.) 1 kiaušinio trynio (kartais dedu ir smulkintą virtą trynį) 150 g sviesto 200 ml plakamosios grietinėlės 150 g miltelinio cukraus 1 citrinos 300 g džiovintų vaisių ir riešutų (slyvų, spanguolių, riešutų mišinio)

  • Vaisių, uogų, valgomųjų gėlių (papuošti)


  1. Varškę gerai pertrinkite per sietelį.

  2. Minkštą sviestą suplakite su kiaušinio tryniu ir milteliniu cukrumi. Nutarkuokite citrinos žievelę, vaisius ir riešutus susmulkinkite.

  3. Į varškės masę sukdami sudėkite išplaktą sviestą, palengva suberkite citrinos žievelę ir vaisius. Iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę.

  4. Gautą masę sukrėskite į skylėtą indą (pvz., nedidelį koštuvą), išklotą švaria drobele ar marle. 

  5. Užlenkite medžiagos kraštus ir paslėkite. Dėkite į šaldytuvą nakčiai, o ryte išimkite iš formos, nuimkite drobelę ir papuoškite.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page