Velykų atradimas: žuvienė su kukuliais, midijomis ir slaptu ingredientu
- 2018-04-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-03-15

Sako, kad tikrai žuvienei reikalinga šviežia ir vietoje pagauta žuvis, jai pagardinti specialios prieskoninės žolelės, o grietinę dėti draudžiama. VMG linkę eksperimentuoti – pažiūrėkite, kaip žuvienę galima paruošti kitaip! Skanesnės tikrai neteko ragauti.
Jums reikės:
1 svogūno
3 skiltelių česnako
2 stiklinių mėgstamų sezoninių daržovių
300 g pomidorų savo sultyse
1 l daržovių sultinio
1 pakelio „Kintai“ maltos žuvies
300 g midijų
saujelės šviežių žolelių
3 šaukštų pomidorų pastos
100 g vermuto
1 šaukštelio džiovintos kalendros
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
Pakepinkite daržoves su aliejumi.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Įdėkite pomidorų pastos.
Įpilkite vermuto.
Įdėkite pomidorus savo sultyse.
Užpilkite sultiniu ir virkite.
Į maltą žuvį įdėkite kalendros ir druskos.
Išmaišykite ir formuokite kukulius.
Įdėkite į verdančią sriubą.
Pabaigoje sudėkite midijas.
Patiekite su kapotomis žolelėmis.