
6 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Saujos tamsių uogų
2 kriaušių
200 g speltos miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio sodos
100 g DANSUKKER nerafinuoto rudojo cukranendrių cukraus
20 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
80 g vynuogių sėklų aliejaus
175 ml kokosų pieno
1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite kvadratinę 20×20 cm formą. Suberkite į ją uogas. Supjaustykite kriaušes riekelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis. 2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, DANSUKKER nerafinuotą rudąjį cukranendrių cukrų ir DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile.
3. Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, pieną, likusias citrinos sultis ir žievelę.
4. Sumaišykite abudu mišinius, supilkite į formą. Ant viršaus sudėliokite kriaušes, jei liko uogų – ir kelias uogas. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.