Užgavėnės – šventė visiems. Žiemą kepdami blynus veja ir veganai ar netoleruojantieji laktozės. Kokią paslaptingą tešlą be kiaušinių ir pieno jie maišo? Atskleidžiame visas paslaptis!
Iš tiesų, nieko stebuklingo jų receptuose nėra. Pirma, pamirškite kiaušinius. O gal šiandien šaldytuve jų net neturite? Dar geriau. Antrasis žingsnis – tinkamas pienas. Jų įvairovė parduotuvėse leis išsirinkti mėgstamiausią. Avižų, ryžių, riešutų (migdolų, kokosų, lazdynų) ar sėklų (pavyzdžiui, sezamų).
Nepatingėkite augalinio pieno pasiruošti namuose. Tai visiškai paprasta. Tereikia norimus riešutus ilgai pamirkyti vandenyje (8–12 val.). Vėliau juos nuplaukite, sumaišykite su 2–3 kartus didesniu kiekiu vandens ir sudėkite į kokteilinę plakti. Nepamirškite nukošti. Toks pienas šaldytuve išliks šviežias 2–3 d.
Valerijos Stonytės nuotr.
Veganiški blynai
150 g miltų 20 g cukraus 200 g vanilės skonio sojų pieno 25 g aliejaus 50 g vandens 1 šaukšto kepimo miltelių žiupsnelio druskos 1 puodelio šviežių uogų
Visus ingredientus, išskyrus uogas, sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Kepkite norimo dydžio blynelius riebalais išteptoje keptuvėje.
Puoškite uogomis.
Comments