Vasaros hitas: vištiena „fashionista“ su 40 česnako skiltelių
- 2020-03-01
- 1 min. skaitymo

Reikia:
700 g KEKAVA vištienos blauzdelių prancūziškame garstyčių ir rozmarinų marinate
2 šaukštai lydyto sviesto
40 stambių skiltelių česnako
250 ml sultinio
100 ml vyno
Pusė citrinos
1 šakelė rozmarino
3–4 šakelės čiobrelių
Neišsigąskite. Nors česnako daug, bet garantuotai tai bus hitas. Prancūzija garsėja kulinariniais stebuklais, tad ir mes galėsime susikurti sau stebuklą!
1. Česnaką reikia itin gerai nuplauti, nes nereikės lupti.
2. Troškintuve ištirpinkite lydytą sviestą, lengvai pakepinkite jame rozmariną ir čiobrelius.
3. KEKAVA vištienos blauzdeles prancūziškame garstyčių ir rozmarinų marinate ir česnako skilteles apkepkite troškintuve su lydytu sviestu. Supilkite vyną ir nugarinkite.
4. Supilkite sultinį, uždenkite ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę.
5. Troškinkite apie valandą, laikas nuo laiko patikrinkite, ar neišgaravo visas skystis, jei reikia, dar papildykite.
6. Prieš baigdami kepti atidenkite ir lengvai paskrudinkite po viršutiniu keptuvu.