top of page

Varškės pyragas su uogomis ir sausainių pagrindu (Receptas)

Vasariškas, greitai pagaminamas, gaivus ir akimirksniu dingstantis nuo stalo varškės pyragas su įvairiomis uogomis vertas būti pagamintas ir paragautas jau dabar.

varškės pyragas su uogomis_Alfo receptas
VMG nuotr.

8 asm. 

Gaminimo laikas: 4 val.


Varškės pyragui su uogomis pagaminti reikia:

  • 1 pakelio mėgstamų sausainių.

  • 50 g lydyto sviesto

  • 2 šaukštų žemės riešutų kremo

  • 2 kiaušinių

  • 4–5 šaukštų nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 500 g varškės 9 % rieb.

  • ½ stiklinės pieno

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės

  • Žiupsnelio peletrūnų 

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus

  • 20 ml midaus

  • 2 saujų braškių

  • 2 saujų mėlynių

  • 1 saujos šilauogių


  1. Sausainius susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu iki trupinių. Sumaišykite su lydytu sviestu ir žemės riešutų kremu.

  2. Gautą masę išklokite į kepimo formą ir stipriai suspauskite. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 12–15 min.

  3. Kiaušinius išplakite su nerafinuotu cukranendrių cukrumi iki vientisos masės.

  4. Sudėkite varškę, supilkite pieną, aliejų. Suberkite apelsino žievelę, peletrūnus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.

  5. Virtuviniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės.

  6. Gautą masę pilkite ant sausainių pagrindo, ant viršaus sudėkite mėlynes ir kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 40 min.

  7. Iškeptą pyragą atvėsinkite, apšlakstykite midumi ir papuoškite pjaustytomis braškėmis bei šilauogėmis. Galite puošti ir braškių lapeliais.


Gardžių atradimų.


Bình luận


Naujausi įrašai

bottom of page