top of page

Varškės spurgos su skumbre ir citrinomis


spurgos su skumbre, VMGonline.lt
Pixabay.com nuotr.

Reikia:

  • 600 g varškės

  • 3 kiaušinių

  • 250 g miltų

  • 300 g šaltai rūkytos skumbrės filė

  • 1 citrinos

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • druskos

  • 1 l rapsų aliejaus


1. Varškę ištrinkite su kiaušiniais.

2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska.

3. Įsijokite miltus į varškės masę, įtarkuokite citrinos žievelę ir viską gerai sumaišykite.

4. Skumbrę suplėšykite smulkiais gabalėliais.

5. Formuokite nedideles spurgas: rankomis imkite gabalėlį tešlos, į vidurį dėkite šaukštelį plėšytos skumbrės ir uždenkite tešla.

6. Puode įkaitinkite aliejų.

7. Kepkite spurgas ant vidutinės kaitros apie 5 minutes. Iškepusias nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Naujausi įrašai

bottom of page