Varškės keksas su duonos trupiniais

Varškės kekso receptui duonos trupinukai suteikia ne tik daugiau skonio ir traškesio, bet ir ypatingo jausmo.

varškės keksas, receptas

Varškės keksui iškepti reikia:

  • 100 g sviesto

  • 200 g cukraus

  • 200 g varškės pyragams kepti

  • 3 kiaušinių

  • 220 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Traškiam sluoksniui:

  • 2 šaukštų maltų džiūvėsėlių iš ruginės duonos

  • 2 šaukštų smulkintų riešutų

  • 2 šaukštų rudojo cukraus


1. Paruoškite 20x20 cm formą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

2. Minkštą sviestą paplakite su cukrumi iki šiek tiek trupiniuotos masės, sudėkite varškę, paplakite, tada po vieną įmuškite kiaušinius. Permaišykite. Suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, permaišykite.

3. Atidėkite 2 šaukštus tešlos, likusią sudėkite į formą.

4. Sumaišykite produktus traškiam sluoksniui, 1 šaukštą sumaišykite su atidėta tešla ir tuomet ją paskleiskite ant kekso viršaus. Likusius trupinius užberkite tiesiog ant viršaus.

5. Kepkite keksą apie 40 min. Aušinkite formoje, po to padėkite ant grotelių.



Skanaus

Naujausi įrašai