Varškė be pieno? Įmanoma!

Pasiilgote varškės apkepo, pyrago su varškės įdaru ar lengvo varškės deserto su uogomis, bet nevalgote pieno produktų? Patikėkite, jūs galite mėgautis! Pasigaminkite patys namuose sojų varškės ir mėgaukitės patiekalais su ja į valias!


Tai ypatingai lengva," tikina tinklaraščio Veganiški receptai" autorė Vilija Poškevičiūtė-Wengel.


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


Reikia:

  • 250 g sojos pupelių;

  • 4 šaukštų obuolių acto (galima naudoti citrinos sultis);

  • žiupsnelio druskos.

Taip pat reikės smulkintuvo, didelio puodo, maišelio pieno / sūrio gamybai, nemažo sietelio.


  1. Sojų pupeles užmerkiame šaltame vandenyje ir paliekame 8 valandoms.

  2. Vandenį, kuriame mirko pupelės, nupilame.

  3. Išmirkusias pupeles sudedame į smulkintuvą, pilame vandenį (santykis: 1 dalis sojų pupelių ir 3 dalys vandens) ir gerai viską sumalame iki balto skysčio.

  4. Gautą skystį pilame į maišelį pienui gaminti ir gerai išspaudžiame (išspaudų nebereikės, tačiau jas galima vėliau panaudoti įvairiems kepiniams).

  5. Perkoštą skystį (sojų pieną) pilame į puodą ir kaitiname iki užvirimo.

  6. Kol pienas kaista, nugriebiame viršuje susidarančias putas.

  7. Kaitindami skystį vis pamaišome nuo dugno, kad neprisviltų.

  8. Pienui užvirus išjungiame kaitlentę. Į pakaitintą pieną, vis pamaišydami, pilame po šaukštą obuolių acto. Kai viralas dėl acto susitraukia ir sukrinta gumulėliais, puodo turinį pilame į sietelį ir trumpam paliekame nuvarvėti.

  9. Gautą masę perkeliame į dubenėlį ir, šiek tiek pasūdę, gerai išmaišome.


Vilija Poškevičiūtė-Wengel

  • Tokią sojų varškę galima naudoti visur, kur tik reikia mums įprastos varškės: užkandžiams, užtepams, apkepams, desertams, padažams, pyragams, įdarams ir panašiai.

  • Jei gautą sojų varškę sukrėsite į pieno / sūrio maišelį, uždėsite ant sietelio ir gerai prislėgtą paliksite maždaug 8 valandoms, turėsite tofu sūrį.


Sėkmės ir skanaus!

Naujausi įrašai