Reikia:
200 g rikotos sūrio
1 kiaušinio
50 g miltų su kildikliais
1 šakelės rozmarino
300 g vištienos filė
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
50 g čederio sūrio
50 g sutirštinto nesaldinto pieno
30 g balzaminio acto
30 g auksaspalvio cukraus sirupo
50 g šaldytų aviečių
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
Į rikotą įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite milus, įdėkite sukapotus rozmarino lapelius. Išmaišykite ir suformuokite varškėčius. Apkepkite varškėčius iš abiejų pusių ir perdėkite į kepimo skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.Vištieną supjaustykite juostelėmis, pabarstykite rūkyta paprika, druska ir pipirais. Į įkaitintą keptuvę dėkite kepti vištieną.Paruoškite padažą iš čederio sūrio ir sutirštinto nesaldinto pieno, abu ingredientus kaitindami ant mažos ugnies, kol viskas išsilydys.Kai vištiena iškeps, ją išimkite ir į tą pačią keptuvę sudėkite balzaminį actą ir cukraus sirupą.Ant iškeptų varškėčių dėkite vištieną, sūrio padažą, balzaminį kremą ir avietes.