top of page

Urtė valgo: trys šefo Artūro Naidenko naujo restorano ingredientai – modernumas, branda ir estetika

Kauniečius ir miesto svečius penkerius metus sezoniškais modernios lietuviškos virtuvės patiekalais lepinusi „uokso“ komanda kviečia į dar vieną savo kūrinį – itin estetišką, modernų europietiškos virtuvės restoraną „snobas“.

Roberto Daskevičiaus nuotr.


„snobas“ parvyko iš Nidos

Besilankantiems Nidoje, tikriausiai šis vardas jau buvo girdėtas – ten įkurtas pirmasis „snobas“. Paklaustas, ar restorano koncepcija turi tiesioginį ryšį su paties žodžio snobas reikšme, savininkas ir pagrindinis šefas atsakė subtiliai: „Kai atidarinėjome Nidoje „snobą“, aplink buvo vien klasikinės, nuo seno likusios vietos. Į pačią Nidą pradėjo plūsti vis daugiau ir daugiau įvairių žmonių, tad jiems mes nusprendėme atidaryti restoraną. Tarp tų senųjų grandų atrodėme kitaip – gal šiek tiek snobiškai.“

Eglė Juzumas nuotr.


Eglė Juzumas nuotr.


Erdvės paieškos užtruko

„snobas“ įsikūrė Karaliaus Mindaugo pr., moderniame verslo trikampyje. Šios patalpos pasirinktos neatsitiktinai. Kaip pasakojo šefas ir savininkas Artūras Naidenko, naujo restorano planai galvoje gulėjo jau seniai. „Patalpų ieškojome gal ketverius metus. Tiesiog norėjome rasti tinkamas. Kai apsilankėme šiose, užlipome į antrą aukštą, iškart supratome, kad jos mums. Odetai jau tą pačią minutę pradėjo lietis kūrybinės mintys dėl interjero“, – atskleidė šefas.

Persikų „confit“, įvairūs pomidorai, migdolai, rikota, bazilikai (8 Eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Galiu pridurti, jog apsidairius nekyla jokių abejonių, kodėl tų patalpų ieškojo taip ilgai. Nors ne kiekvienas išdrįstų su tokio rimto koncepto restoranu keliauti į verslo centrą, tačiau ši erdvė lyg nukelia į kitą pasaulį – nebe tokį lietuvišką, labiau pasaulietišką. Ir kas gi daugiau taip padarytų, jeigu ne „snobas“.

Tuno tartaras, marinuotas ridikas, obuolių ir kaparėlių „vinaigrette“ (12 Eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Apgalvota žaidimų aikštelė

„snobas“ – tai ne tik moderni, preciziška erdvė, kurioje vyrauja betonas, stiklas ir metalas. Tai ir kūrybinė šefo A. Naidenko erdvė. Mat patiekalai, sudarantys meniu, brendo ilgai. „Tai, ko negalėjau realizuoti „uokse“ dėl sezoniškumo ir lietuviškos koncepcijos, kaupėsi manyje. Čia naudoju daug prancūziškų technikų, bet meniu europietiškas, modernus“, – pasakojo šefas.

Restoranas itin išgrynintas ir švarus – kaip ir ruošiami patiekalai. Preciziškumas atsispindi visur: nuo sviesto rutuliuko prie pasitikimo duonos, kuri kepama restorane, iki deserto. Ypatingas dėmesys skiriamas produktų kokybei ir paruošimui. A. Naidenko juokauja, kad įsirengė žaidimų aikštelę savo improvizacijoms.

Aštuonkojis, rūkyta bulvė, pomidorų „chutney“, marinuota paprika, šalotiniai svogūnai (14 eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Šefas iš meniu neišskiria nė vieno patiekalo. „Man vienodai svarbūs visi. Net nesuprantu, kaip galima turėti firminį patiekalą. Reikia mylėti ir tikėti viskuo, ką darai“, – atviravo šefas.

Restorano svečiams siūlomi verslo pusryčiai, pietūs ir vėlyvieji pusryčiai. Galima rinktis degustaciją arba patiekalus tiesiog iš „a la carte“.

Keptas otas, citrininis saliero ir česnako kremas, jaunos cukinijos, „Amadine“ bulvės, aviečių vyno „sabayon“ (17 Eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Gėrimų skyrius

Vyno korta kruopščiai derinta prie patiekalų, o, atsižvelgiant į svečių norus, papildyta šampanais bei putojančiais vynais, nes jie dabar ant bangos.

Į „snobo“ meniu atkeliavo ir kokteiliai. Svarbu paminėti vandenį, nes „uoksas“ – vienas pirmųjų restoranų Baltijos šalyse, įsidiegusių ekologišką vandens mikrofiltravimo sistemą. Ji atkeliavo ir čia, tad svečiams siūlomas aukščiausios kokybės vanduo.

Vyšnios keliais būdais ir pistacijos (7 Eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Jau sulaukė teigiamų vertinimų

Kauniečiai ir miesto svečiai jau spėjo įvertinti „snobą“ – ir gerais atsiliepimais, ir grįžimu atgal. Kaip pasakojo šefas, tik atsidarius restoranui, visada pasitaiko visokių svečių: nuo vienkartinių smalsuolių iki tokių, kurie taps lojaliais. Jis džiaugiasi, kad atsiliepimai geri.

Ar man patiko? Taip. Ir netgi labai. Klausiate, kuo? Galbūt tuo, jog jaučiasi branda, jaučiasi tai, kad kiekviena detalė – savo vietoje. Svarstau, kad ne tik ji, bet ir pats restoranas atsirado tinkamu laiku tinkamu vietoje. O love or hate it, spręsti jums. Aš spaudžiu love.

Prancūziškas skrebutis iš pusryčių patiekalų: svieste skrudinta „brioche“ duona, maskarponės kremas ir vanilė, šviežios uogos, šeivamedžio sirupas (6,5 Eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Adresas: Karaliaus Mindaugo pr. 37, Kaunas

Darbo laikas: I–IV 9:00–22:00, V 9:00–23:00, VI 11:00–23:00, VI 11:00–18:00

„Facebook“ paskyra ČIA.

Dėl projekto „VMG Master“ detalių galite susisiekti: urte@vmgvilnius.lt 


Naujausi įrašai

bottom of page