Urtė valgo: trys šefo Artūro Naidenko naujo restorano ingredientai – modernumas, branda ir estetika

Kauniečius ir miesto svečius penkerius metus sezoniškais modernios lietuviškos virtuvės patiekalais lepinusi „uokso“ komanda kviečia į dar vieną savo kūrinį – itin estetišką, modernų europietiškos virtuvės restoraną „snobas“.

Roberto Daskevičiaus nuotr.


„snobas“ parvyko iš Nidos

Besilankantiems Nidoje, tikriausiai šis vardas jau buvo girdėtas – ten įkurtas pirmasis „snobas“. Paklaustas, ar restorano koncepcija turi tiesioginį ryšį su paties žodžio snobas reikšme, savininkas ir pagrindinis šefas atsakė subtiliai: „Kai atidarinėjome Nidoje „snobą“, aplink buvo vien klasikinės, nuo seno likusios vietos. Į pačią Nidą pradėjo plūsti vis daugiau ir daugiau įvairių žmonių, tad jiems mes nusprendėme atidaryti restoraną. Tarp tų senųjų grandų atrodėme kitaip – gal šiek tiek snobiškai.“

Eglė Juzumas nuotr.


Eglė Juzumas nuotr.


Erdvės paieškos užtruko

„snobas“ įsikūrė Karaliaus Mindaugo pr., moderniame verslo trikampyje. Šios patalpos pasirinktos neatsitiktinai. Kaip pasakojo šefas ir savininkas Artūras Naidenko, naujo restorano planai galvoje gulėjo jau seniai. „Patalpų ieškojome gal ketverius metus. Tiesiog norėjome rasti tinkamas. Kai apsilankėme šiose, užlipome į antrą aukštą, iškart supratome, kad jos mums. Odetai jau tą pačią minutę pradėjo lietis kūrybinės mintys dėl interjero“, – atskleidė šefas.

Persikų „confit“, įvairūs pomidorai, migdolai, rikota, bazilikai (8 Eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Galiu pridurti, jog apsidairius nekyla jokių abejonių, kodėl tų patalpų ieškojo taip ilgai. Nors ne kiekvienas išdrįstų su tokio rimto koncepto restoranu keliauti į verslo centrą, tačiau ši erdvė lyg nukelia į kitą pasaulį – nebe tokį lietuvišką, labiau pasaulietišką. Ir kas gi daugiau taip padarytų, jeigu ne „snobas“.

Tuno tartaras, marinuotas ridikas, obuolių ir kaparėlių „vinaigrette“ (12 Eur). Roberto Daskevičiaus nuotr.


Apgalvota žaidimų aikštelė

„snobas“ – tai ne tik moderni, preciziška erdvė, kurioje vyrauja betonas, stiklas ir metalas. Tai ir kūrybinė šefo A. Naidenko erdvė. Mat patiekalai, sudarantys meniu, brendo ilgai. „Tai, ko negalėjau realizuoti „uokse“ dėl sezoniškumo ir lietuviškos koncepcijos, kaupėsi manyje. Čia naudoju daug prancūziškų technikų, bet meniu europietiškas, modernus“, – pasakojo šefas.

Restoranas itin išgrynintas ir švarus – kaip ir ruošiami patiekalai. Preciziškumas atsispindi visur: nuo sviesto rutuliuko prie pasitikimo duonos, kuri kepama restorane, iki deserto. Ypatingas dėmesys skiriamas produktų kokybei ir paruošimui. A. Naidenko juokauja, kad įsirengė žaidimų aikštelę savo improvizacijoms.