
Reikia:
400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio česnakinių pipirų
1 šaukštelio rūkytos paprikos
Aliejaus (kepti)
1 prinokusio avokado
120 g ožkų sūrio su pelėsiu
120 g salotų lapų mišinio
50 g anakardžių arba graikinių riešutų
120 g gervuogių
Ajoli padažui:
6–8 orkaitėje iškeptų česnako skiltelių
100 g alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio neaštrių garstyčių
4–5 gervuogių
½ citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio šviesiojo cukraus sirupo
LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė pabarstykite druska, česnakiniais pipirais, rūkyta paprika ir pašlakstykite aliejumi. Apkepkite po 1 min. iš kiekvienos pusės keptuvėje, o po to kepkite dar 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite ir lengvai atvėsinkite.
Avokadą supjaustykite stambiais gabaliukais.
Lėkštėje sudėliokite salotas iš visų ingredientų, pagardinkite ajolipadažu su gervuogėmis.
Ajolipadažui išspauskite česnako skiltelių minkštimą.
Sudėkite česnaką, aliejų, sirupą ir garstyčias į plakimo indą. Plakite, kol padažas sutirštės – iš pradžių laikydami plaktuvo kotą labai žemai, o kai padas pradės tirštėti, galima palengva kelti trintuvo kotą. Pabaigoje suberkite uogas. Galite naudoti jų daugiau, bet turėkite omenyje, kad gervuogės labai dažo, tad padažas gali būti itin intensyvios spalvos.
Paskaninkite citrinos sultimis ir druska.