top of page

Triušienos keksiukai su batatų kepurėlėmis


Triušienos keksiukai su batatų kepurėlėmis, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 1 val.


Reikia:

  • ½ cukinijos (~120-150 g)

  • ½ mažo svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1-2 šakelių krapų

  • 250 g šviežios smulkintos triušienos

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus kepti

  • 1 didelio batato (~400 g)

1. Cukiniją sutarkuokite burokine tarka, palaikykite 10-15 min ir nuspauskite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir krapus. Daržoves sumaišykite su šviežia smulkinta triušiena,  pasūdykite, gerai išmaišykite.

2. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi, į ją sluoksniuokite faršo rutuliukus.

3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.

4. Batatą nulupkite, stambiai supjaustykite, pasūdykite, sudėkite į skardelę, įpilkite 100 ml vandens, uždenkite folija ir kepkite apie 30 min, kol batatas suminkštės. Iškepusį batatą sutrinkite trintuvu, pasūdykite ir išmaišykite.  Gautą masę sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite bokštelius ant keksiukų.

Naujausi įrašai

bottom of page