Reikia:
2-3saliero lapkočių
2 vid. dydžio morkų
250 g žaliųjų smidrų
1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko
200 g konservuotų kukurūzš
200 g žaliųjų žirnelių
1 vid. dydžio kaliaropės
5-6 džiovintų pomidorų puselių
50 g skrudintų moliūgų sėklų
150 g konservuoto tuno savo sultyse
18 lašų FOOD SHOT vitaminų ir omega rūgščių komplekso Kanapės/brokolis/greipfrutas
1 apelsino sulčių
Saujelės smulkintų prieskoninių žolelių
Žiupsnelio tarkuotos citrinų žievelės
Šlakelio alyvuogių aliejaus
1-2 šaukštų baltojo vyno acto
Žiupsnelio druskos
Salierų lapkočius supjaustykite smulkiais kubeliais – kuo labiau nemėgstate salierų, tuo smulkiau.
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, KIETAVIŠKIŲ ilgavaisį agurką – nedideliais kubeliais. Kaliaropę nulupkite ir supjaustykite kiek storesniais, nei supjaustytos morkos, griežinėliais.
Smidrus perpjaukite pusiau, viiršutinę dalį dar kiek pasmulkinkite, o apatinę atidėkite kitam patiekalui. Saulėje džiovintus pomidorus aliejuje smulkiai supjaustykite.
Į serviravimo lėkštę sudėkite salierus, morkas, smidrus, KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko gabaliukus, kaliaropės gabaliukus, smulkintus džiovintus pomidorus, suberkite moliūgų sėklas, kukurūzus ir žirnelius.
Ant viršaus užlašinkite FOOD SHOT vitaminų ir omega rūgščių komplekso Kanapės/brokolis/greipfrutas lašus, suberkite smulkintas prieskonines žoleles.
Išspauskite apelsino sultis, pašlakstykite baltojo vyno actu ir aliejumi. Pasūdykite. Ntviršaus sudėkite tuno gabaliukus ir užtarkuokite citrinų žievelės.
PATARIMAI:
Jeigu pageidaujate, galite įberti pjaustyto pusžiedžiais raudonojo svogūno.
Morkas pabandykite pjaustyti riekelėmis – taip suteiksite salotoms daugiau traškumo.
Žaliuosius žirnelius rinkitės kuo smulkesnius – jie turi savyje daugiau skonio.
Smidrus geriau perpjaukite, nei laužkite. Viršūnėles naudokite salotoms arba patiekalams puošti, o apatinę dalį galite naudoti pertrintoms sriuboms, tyrėms, košėms, troškiniams. Apatinio galiuko nenaudokite.
Tuną galite pakeisti kepta vištiena, rūkyta arba konservuota žuvimi. O jei norisi dar lengvesnio varianto, tuomet galima gaminti salotas be šio priedo.
Ar žinojote, kad...
Šparagai yra ląstelienos šaltinis ir tinka metantiems svorį.
Kaliaropes galima ne tik naudoti salotos, bet ir troškinti, virti, jos – kalio, kalcio, magnio, fosforo ir net geležies druskos šaltinis!
Morka – pigi daržovė, tačiau dėl vitaminų gausos ir antioksidantų laikoma grožio ir jaunystės paslaptimi.
Ropinių svogūnų nauda didžiulė jau vien dėl jų sudėtyje esančių eterinių aliejų, o laiškuose gausu vitamino C, padedančio kovoti su ligomis.
Tikras delikatesas ir supermaistas – saulėje džiovinti pomidorai – reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir turi rekomenduojami vartoti vėžio profilaktikai.
Ar žinojote, kad kukurūzai sušvelnina riebių ir keptų maisto produktų bei alkoholio žalą organizmui?
Moliūgų sėklos yra vienas geriausių magnio šaltinių, taip padėdamas kontroliuoti kraujospūdį.
Žirneliai – tikra vitaminų slėptuvė. Nustebsite sužinoję, kad jie turi daugiau nei 8 rūšių vitaminų, yra sotūs ir gausūs baltymų.
FOOD SHOT vitaminų ir omega rūgščių kompleksą Kanapės/brokolis/greipfrutas galima įsigyti ČIA
Skanaus!
Comments