top of page

Traškios ruginės duonelės


Reikia:

  • 25 g šviežių mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 50 ml šilto pieno

  • 300 g KAUNO GRŪDAI ruginių miltų duonai

  • 300 ml šilto vandens

  • 200 g KAUNO GRŪDAI kvietinių miltų duonai

  • 2 šaukštų tamsaus melasos sirupo

  • 1 šaukšto kmynų

  • 1 šaukšto druskos

  • 1 šaukšto aliejaus


  1. Mieles ištrinkite su cukrumi, šiltu pienu ir 2 šaukštais KAUNO GRŪDAI ruginių miltų duonai. Palikite 12–15 min., kol mielės suaktyvės.

  2. Supilkite vandenį, suberkite KAUNO GRŪDAI ruginius miltus duonai, KAUNO GRŪDAI kvietinius miltus duonai, melasos sirupą, kmynus, druską ir aliejų.

  3. Minkykite, kol tešla bus glotni. Suformuokite rutulį, uždenkite ir palikite kilti, kol tūris padvigubės.

  4. Tešlą formuokite ant miltais pabarstyto stalo. Suformuokite plonus paplotėlius ir kepkite juos apie 12–15 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page