Reikia:
120 g miltų
1 šaukštelio česnakų miltelių
druskos, juodųjų pipirų
300 g vištienos filė
125 g džiūvėsėlių
1 kiaušinio
aliejaus (kepti)
Padažui:
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
200 g keptų marinuotų paprikų
1 skiltelės česnako
1 šaukštelio cukraus
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1 šaukšto šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių
druskos, juodųjų pipirų
Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir prieskoniais.Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvoliokite miltų mišinyje.Kiaušinį išplakite su 1 šaukštu vandens.Miltuose išvoliotą vištieną merkite į kiaušinio plakinį, tuomet išvoliokite džiūvėsėliuose.Kepkite gerai įkaitintame aliejuje apie 8–10 minučių.Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir patiekite su padažu*.
* Meksikietiškas padažas:
Konservuotus pomidorus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su likusiu skysčiu.Įmaišykite smulkiai pjaustytas paprikas ir trintą česnaką.Įmaišykite cukrų, prieskonius ir citrinos sultis.