top of page

Traškūs vištienos gabaliukai su meksikietišku padažu


Reikia:

  • 120 g miltų

  • 1 šaukštelio česnakų miltelių

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 300 g vištienos filė

  • 125 g džiūvėsėlių

  • 1 kiaušinio

  • aliejaus (kepti)

  • Padažui:

  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse

  • 200 g keptų marinuotų paprikų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 1 šaukšto šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių

  • druskos, juodųjų pipirų


Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir prieskoniais.Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvoliokite miltų mišinyje.Kiaušinį išplakite su 1 šaukštu vandens.Miltuose išvoliotą vištieną merkite į kiaušinio plakinį, tuomet išvoliokite džiūvėsėliuose.Kepkite gerai įkaitintame aliejuje apie 8–10 minučių.Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir patiekite su padažu*.

* Meksikietiškas padažas:

Konservuotus pomidorus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su likusiu skysčiu.Įmaišykite smulkiai pjaustytas paprikas ir trintą česnaką.Įmaišykite cukrų, prieskonius ir citrinos sultis.

Naujausi įrašai

bottom of page