Reikia:
1 kg topinambų
200 g kokosų pieno arba grietinėlės
2 didelių svogūnų
1 l daržovių arba vištienos sultinio
½ saliero gumbo
1¬00 g moliūgo sėklų
25 g daigų
Druskos, pipirų
Šlakelio aliejaus
Topinambus gerai nuplaukite ir užmerkite vandenyje.Svogūnus ir saliero gumbą nuvalykite ir supjaustykite stambesniais gabalais.Topinambus supjaustykite. Jeigu gerai nuplovėte, odelių lupti nereikės.Pirma apkepkite svogūnus ir salierus alyvuogių aliejuje, o po kelių minučių įdėkite ir pjaustytus topinambus.Supilkite sultinį ir kokosų pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Kai daržovės išvirs, sutrinkite ir patiekite su keptomis moliūgų sėklomis bei daigais.
Comments